Het coachingstraject

 

Wat gaat er schuil in jouw baboesjka?

 

Neem contact op voor een verkenningsgesprek!

Het CoachingsTraject

 

De start van ieder CoachingsTraject is een verkenningsgesprek.

We gaan samen op zoek naar wat het is dat je het liefst zou willen in je leven. Ik help je om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in je leven en ook wat je daar in je huidige situatie van weerhoudt. We onderzoeken de belemmeringen die je tegenkomt en hoe het voor je zou zijn om die belemmeringen nu op te lossen. Je gaat zien hoe belangrijk het voor je is om deze belemmeringen kwijt te raken.

 

De meeste mensen ervaren meer spanning en stress in hun leven dan goed voor ze is. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun welbevinden en uiteindelijk ook voor hun gezondheid. Om die reden leer ik de meeste van mijn cliënten direct aan het begin van het traject een eenvoudige ademhalingsoefening die zeer krachtig werkt om spanning te verminderen.

 

Een verkenningsgesprek duurt meestal anderhalf tot twee uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Als je na het verkenningsgesprek wilt dat ik je begeleid bij het bereiken van jouw doelen, dan gaan we samen aan de slag in een CoachingsTraject dat meestal drie tot zes maanden duurt.

 

Het inzicht dat je opdoet in het verkenningsgesprek zetten we dan om in een dubbele beweging: wèg bij wat je tegenhoudt om echt te leven zoals je wilt en beginnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort. Ik help je om te bereiken wat je tot nu toe nog niet is gelukt; dat is de verbinding die we met elkaar aangaan.

 

Het uitgangspunt van mijn coaching is dat jij vindingrijk bent, dat jij alle mogelijkheden hebt en je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden.

Allereerst coach ik je dus om je eigen antwoorden te vinden in jezelf, dat pellen we laagje voor laagje af. Doordat de doelen en oplossingen uit jou zelf voortkomen, ontstaat er een blijvende verandering. In dat veranderingsproces zul je wel op al je oude remmingen en overtuigingen stuiten, omdat die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers!

Die gaan we met eenvoudige technieken oplossen.

 

Samen bepalen we hoe vaak we elkaar zien en hoe we in de tussenliggende perioden contact houden.

Jij bent degene die de doelen bepaalt en de onderwerpen die we aanpakken.

En afhankelijk van wat er speelt kunnen we de waaier van technieken inzetten die Effortless Coaching biedt, bijvoorbeeld om dagelijkse stress te verminderen, om belemmerende overtuigingen los te laten of onverwerkte emoties op te lossen.

Effortless Coaching

 

Effortless Coaching is gebaseerd op het nieuwe mensbeeld, waarin cell memory en de twee basisstaten waarin ons lichaam kan verkeren een belangrijke rol spelen. Als je inziet hoe dat werkt, wordt het mogelijk om veel te bereiken zonder moeite. Wat overigens niet betekent dat je er niets voor hoeft te doen.

 

Cell memory

In plaats van de mens te zien als een mechanisch lichaam met de hersenen als elektrische centrale waar alle informatie is opgeslagen, wordt het lichaam gezien als een informatienetwerk. De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten ons onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit 'het verleden' op situaties in het heden en dat belemmert ons om nu in vrijheid te zijn wie we van binnen eigenlijk willen zijn. Dat is de bron van onze problemen, verslavingen, trauma's en andere ongewenste remmende factoren, die ons levensgeluk en onze geestelijke en fysieke gezondheid ernstig belemmeren.

En van al die onderbewuste ballast kun je, door de nieuwe inzichten die we hebben over hoe we als mens in elkaar zitten, vrij makkelijk worden bevrijd. Het is simpel, niet altijd makkelijk, maar wel altijd de moeite waard.

De basisstaten van ons lichaam

Ons lichaam kan zich in grote lijnen in twee staten bevinden: de groeistaat of de beschermingsstaat. De beschermingsstaat is nuttig als er acuut gevaar dreigt, omdat je dan in staat bent om te vechten of te vluchten. In alle andere gevallen zou ons lichaam zich in de groeistaat moeten bevinden om gezond te kunnen functioneren.

Helaas is het zo dat we in onze drukke, stressvolle samenleving hoofdzakelijk in de beschermingsstaat leven, wat ernstige gevolgen heeft voor de vitaliteit. Als je in staat bent om van de beschermingsstaat over te gaan naar de groeistaat, is het mogelijk om een energiek en vervuld leven te leiden.

 

Effortless Coaching is zeer krachtig en effectief omdat het voortbouwt op deze principes. We werken vanuit een holistisch mensbeeld, vanuit de nauwe verbondenheid van lichaam en geest en de connectie van de mens met alles om hem heen. Daardoor kunnen we met veel krachtiger methoden dan voorheen werken om obstakels te overwinnen en oude programmeringen te veranderen.

Santosha coaching

Willem de Zwijgerlaan 5a

3941 GA Doorn

(Utrechtse Heuvelrug)

 

06 45273525

karin@santoshacoaching.nl

 

Santosha betekent tevredenheid; het handhaven van een positieve houding in moeilijke tijden. Je kunt ervoor kiezen om je te wentelen in je moeilijkheden en narigheid, of je kunt boven je uitdagingen uitstijgen en ze zien als kansen voor transformatie. Hoe meer je kiest voor tevredenheid, hoe meer je kunt groeien.

Santosha coaching

Praktijk voor Effortless Coaching,

gevestigd in Doorn

Partners:

BNDRS, www.bndrs.nl

Social Media